Løgstrup Kalender

Generalforsamling og foredrag

Lokalhistorisk forening for Løgstrup og Omegn afholder ordinær generalforsamling tirsdag den 18. april 2023 kl. 19.30 i Løgstrup Hallen.
Efter generalforsamlingen vil Henning Ringgaard Lauridsen holde følgende foredrag:

Ved jorden at blive

Et stykke danmarkshistorie oplevet gennem vestjyske familiers hverdag gennem 300 år

Aftenens foredragsholder er historikeren Henning Ringgaard Lauridsen, der i 2019 udgav Ved jorden at blive. En vestjysk slægts- og danmarkshistorie 1661-1984. I bogen knytter familien den røde tråd i en tidsrejse op gennem vores fælles historie, hvilket gør, at vi kommer tæt på jævne mennesker, der på egen krop og sjæl oplevede de afgørende forandringer i samfundet. De ældste slægtled levede nøjsomt som fæstehusmænd, en ny tid kom med de store landboreformer, efter dem fulgte de folkelige bevægelser med politik og religiøse vækkelser, hvilket gav folk en ny bevidsthed. Bondekulturens opløsning og velfærdssamfundets fremvækst kom til at forme hverdagen for de sidste to generationer.

I foredraget vil Henning Ringgaard især fortælle om begivenheder i vores forældres og i vores egen tid, og mange vil sikkert kunne nikke genkendende til tidsbilleder fra tresserne og halvfjerdserne, hvor tusindvis af bondebørn forlod landbruget for at søge over i andre uddannelser og erhverv.

Da foreningen de senere år har haft mange tilhørere til generalforsamlingen, foregår det igen i Løgstrup Hallen.
Der serveres hallens gode rullepølse- eller ostemad og kaffe/te.

Alle er velkomne, dog har kun medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn stemmeret, de har også gratis adgang - ikke medlemmer betaler 50 kr.
Medlemskab kan tegnes ved indgangen (100 kr./person/år).
Tilbage til kalender Påmind mig

Information

Arrangør: Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn
Dato: 18. apr. 2023 19:30